Ekonomi

Middleby ilk çeyrek satışlarında düşüş bildirdi; EPS tahminini kaçırdı

ELGIN, Ill. – Gıda hizmetleri sektöründe küresel bir lider olan Middleby Corporation (NASDAQ: MIDD), 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı ve analist beklentilerinin altında kalan satış ve hisse başına kazanç (EPS) düşüşüne işaret etti.

Şirketin bu çeyrekteki net satışları geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla %8,0’lık bir düşüşle 927 milyon dolar olarak gerçekleşirken, analistlerin 979,81 milyon dolarlık konsensüs tahmininin de altında kaldı.

Çeyrek için düzeltilmiş EPS 1,89 $ olarak gerçekleşti ve analist tahmini olan 2,07 $’ın 0,18 $ altında kaldı. Şirketin organik düzeltilmiş FAVÖK marjı %20,1 olarak gerçekleşirken, işletme nakit akışları 141 milyon dolara ulaştı. CEO Tim FitzGerald’ın da belirttiği gibi, yakın dönemdeki zorlu talep koşullarına rağmen Middleby bu çeyrekte rekor nakit akışı elde etti ve net kaldıraç oranını 2,4x’e düşürdü.

Konut mutfak segmenti, organik net satış büyümesinde %22,3’lük bir düşüşle önemli bir gerileme yaşadı ve şirket bunu düşük sipariş hacimlerinin işi önemli ölçüde etkilemesine bağladı. Bununla birlikte Middleby, ikinci çeyrek ve yılın geri kalanı için iyileşen koşullar konusunda iyimserliğini koruyor ve yıl boyunca güçlü nakit üretimi bekliyor.

Middleby’nin ticari gıda hizmeti sektöründe yenilikçiliğe olan bağlılığı, son ürün lansmanları ve prestijli Mutfak Yenilikleri Ödülü’nü alan sekiz Middleby ürünü ile vurgulanmaktadır. Bu yeni ürünler, gıda hizmeti trendlerini ve işletmecilerin karşılaştığı zorlukları ele almayı amaçlıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu