Ekonomi

Kazanç çağrısı: Zeta’nın 1Ç 2024 kazançları güçlü büyüme ve yapay zeka odağını ortaya koyuyor

Zeta Global (ticker: ZETA) 2024 yılının ilk çeyreğinde elde ettiği geliri açıkladı ve %24 artışla 195 milyon dolara ulaşan geliriyle yıldan yıla (YoY) önemli bir büyüme gösterdi. Şirketin düzeltilmiş FAVÖK’ü de %27 artışla 30,5 milyon dolara yükseldi.

Zeta’nın yükselişi, yapay zeka (AI) platformu ve pazarlama bulutuna bağlanıyor ve şirketin 2024 tam yıl hedefini orta noktada 900 milyon dolara yükseltmesine yol açıyor. Duyuruda, müşteriler tarafından iyi karşılanan ve daha fazla büyüme sağlaması beklenen yapay zekanın pazarlama çözümlerine başarılı bir şekilde entegre edildiği vurgulandı.

Önemli Çıkarımlar

  • Zeta Global, bir önceki yıla göre %24’lük bir artışla 195 milyon $’a ulaşan gelir ve %27’lik bir artışla 30,5 milyon $’a ulaşan düzeltilmiş FAVÖK bildirdi.
  • 2024 yılının tamamına ilişkin gelir beklentisi 25 milyon dolar artırılarak orta noktada 900 milyon dolara yükseltildi ve yıllık %24 büyüme öngörüldü.
  • Büyümenin itici güçleri arasında pazarlama bulutu yenileme döngüsü, otomotiv ve sigorta sektörlerindeki toparlanma, acente işlerinin artması ve Zeta’nın yapay zeka platformunun aşırı büyümesi yer alıyor.
  • Zeta’nın yapay zeka destekli Pazarlama Bulutu ZMP, müşteri gizliliğini korurken eyleme geçirilebilir zekadan yararlanmayı ve verileri rekabet avantajına dönüştürmeyi amaçlıyor.
  • Şirket, Eylül 2024’te Zeta Live konferansında yapay zeka ve mobil yeteneklerini sergilemeyi planlıyor.
  • Zeta, yaz aylarında siyasi aday gelirlerinin artmasını bekliyor ve en büyük beş ajans HoldCos ile çalışıyor.
  • Doğrudan gelir karışımı, 70’lerin ortalarında bir marj profili ile 1. çeyrekte %67 olarak gerçekleşti.

Şirket Görünümü

  • Zeta, 2024 yılında otomotiv ve sigorta sektörlerinde yıllık bazda çift haneli büyüme öngörüyor.
  • Şirketin siyasi aday gelirlerine yönelik satış hattı inşa ediliyor ve yaz aylarında önemli bir faaliyet bekleniyor.
  • Acentelerle, özellikle de büyük acente HoldCo’larla genişleme erken aşamalarda ve hızla genişliyor.
  • Yılın tamamında serbest nakit akışının 75 milyon ila 85 milyon dolar arasında olması öngörülüyor.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Ayı Açısından Önemli Noktalar

  • FAVÖK artışı, pazarlama ve Ar-Ge yatırımları nedeniyle gelir artışından biraz daha düşüktür.

Yükselen Önemli Noktalar

  • Şirketin üretici akıllı aracı besteci mağazası lansmanı ve mobil yeteneklere odaklanması önemli bir ilgi gördü.
  • Zeta’nın yapay zeka platformu ve pazarlama bulutu, verimliliği ve gelir artışını destekliyor.
  • Güçlü müşteri ilişkileri ve ajanslarla yapılan stratejik çalışmalar şirketin başarısına katkıda bulunuyor.

Misses

  • Sağlanan bağlamda herhangi bir spesifik eksiklikten bahsedilmemiştir.

Soru-Cevapta Öne Çıkanlar

  • Zeta’nın liderleri, yapay zekanın mevcut pazar eğilimlerindeki önemini ve bunu pazarlama çözümlerine entegre etmedeki başarılarını tartıştı.
  • Şirketin veri ve yapay zekâya yönelik benzersiz yaklaşımı, onları rakiplerinden ayırıyor ve daha fazla ajansın Zeta’ya bütçe ayırmasını sağlıyor.
  • Faiz oranları ve yaklaşan seçimler pazarlama harcamalarını etkilemiyor, bu da pazarlama ortamının yükselişte olduğunu gösteriyor.

Zeta’nın ilk çeyrek performansı, özellikle yapay zekanın pazarlama çözümlerine entegrasyonuna vurgu yaparak, temel iş alanlarında güçlü bir ivme olduğunu gösteriyor. Şirketin yapay zeka yeteneklerini ve mobil platformunu geliştirmeye yönelik stratejik odağının önümüzdeki yıl gelir artışına katkıda bulunması bekleniyor. Zeta’nın lider kadrosu, veri odaklı ve yapay zekaya dayalı pazarlama çözümleriyle ajansların ve işletmelerin ilgisini çekmeye devam ederken, pazardaki konumlarına ve iş gidişatına güveniyor. Şirket stratejik birleşme ve satın almalara açık olmakla birlikte, yakın zamanda ABD ve Hindistan’da çalışmak için harika bir yer olarak sertifikalandırılmasıyla desteklenen organik büyümeye odaklanmış durumda. Zeta’nın inovasyon ve müşteri gizliliğine olan bağlılığı, güçlü satış verimliliğiyle birlikte, rekabetçi pazarlama teknolojisi ortamında sürekli başarı için onu iyi konumlandırıyor.

InvestingPro Insights

Zeta Global’in finansal performansı ve stratejik girişimleri şirketin geleceği için umut verici bir tablo çiziyor. İşte InvestingPro’dan yatırımcıların ilgisini çekebilecek bazı önemli bilgiler:

InvestingPro Verileri, Zeta Global’in 2,84 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olduğunu ve pazarlama teknolojisi sektöründeki önemli varlığını yansıttığını gösteriyor. Şirketin gelir büyümesi, 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %23,31’lik bir artışla etkileyici olmuştur. Bu büyüme yörüngesi, şirketin olumlu kazanç raporu ve 2024 yılının tamamı için yükseltilmiş beklentileri ile uyumludur.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Fiyat/Defter oranının 15,72 gibi yüksek bir seviyede olması, piyasanın şirketin varlıklarına oldukça olumlu bir değer biçtiğini ve bunun da Zeta’nın son teknoloji yapay zeka platformu ve gelecekteki kazanç potansiyeliyle bağlantılı olabileceğini göstermektedir. Yatırımcılar, şirketin hisselerinin 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem gördüğünü ve fiyat yüzdesinin bu seviyenin %99,11’i olduğunu ve bunun da güçlü bir yatırımcı güvenine işaret ettiğini unutmamalıdır.

Öne çıkan bir InvestingPro İpucu, analistlerin önümüzdeki dönem için kazançlarını yukarı yönlü revize etmeleri nedeniyle Zeta’nın bu yıl kârlı olmasının beklendiğidir. Bu, şirketin olumlu görünümüyle uyumlu ve şirketin gelecekteki karlılığını düşünen potansiyel yatırımcılar için kritik bir faktör olabilir.

Zeta Global için mevcut altı ek InvestingPro İpucu ile yatırımcılar şirketin finansal sağlığı ve piyasa konumu hakkında kapsamlı bir anlayış kazanabilirler. Bu bilgilere ve daha fazlasına erişmek için https://www.investing.com/pro/ZETA adresini ziyaret edin ve InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanmayı unutmayın.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

korgan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu